...

Üniversitemizde TÜBİTAK 3005 Programı Hakkında Bilgi Günü Düzenlendi!

Üniversitemizin Araştırma ve Geliştirme Stratejileri Koordinatörlüğü (ARGES) tarafından, 23 Ekim 2024 tarihlerinde TUBİTAK 3005 Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgi Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Dış İlişkiler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşti ve çeşitli disiplinlerden gelen çok sayıda akademisyen ve araştırmacının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ARGES Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Karadağ, ARGES’in misyonu doğrultusunda sürdürülebilir araştırma stratejileri geliştirdiklerini ve üniversite bünyesindeki araştırmacıları daha verimli çalışmalara teşvik edecek mekanizmalar üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca TÜBİTAK 3005  projelerinin sosyal ve beşeri bilimler alanında ve özellikle sürdürülebilirlik ekseninde topluma ve  akademiye sağladığı katkılara dikkat çekti ve ARGES’in bu projelere verdiği destekleri de ayrıntılı olarak aktardı. Bu projelerin, üniversitenin araştırma kapasitesini artırma ve bilimsel bilgi birikimini genişletme noktasında kilit rol oynadığına değindi.

Açılış konuşmalarının ardından, ARGES ekibinden Öğr. Gör. Ali İhsan Yoğurt, TÜBİTAK 3005 programı hakkında bilgi verdi, başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve proje yazım aşamasında izlenmesi gereken stratejiler hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Sunumunda özellikle başvuru esnasında yapılan sık hataları ve bu hatalardan kaçınmak için alınması gereken önlemleri detaylı bir şekilde anlattı ve etkinliğin sonunda katılımcıların soruları cevaplanarak interaktif bir tartışma ortamı sağlandı.

Etkinlikle ilgili konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, bu tür bilgilendirme etkinliklerinin, araştırmacıların projelerini daha başarılı bir şekilde sunabilmeleri ve TÜBİTAK gibi önemli bilimsel fon sağlayıcılarının desteğinden daha etkin yararlanmaları açısından son derece faydalı olduğunu vurguladı. Konuşmasında, TÜBİTAK 3005 programının sosyal ve beşerî bilimler alanında çalışan araştırmacılar için büyük bir öneme sahip olduğunu, bu programın aracılığı ile disiplinler arası çalışmaların desteklenmesi ve sosyal meselelerin bilimsel yaklaşımlarla ele alınması için kritik bir fon kaynağı sağlandığını ifade etti.