...

Proje Adı: Supporting Children with Autism through Physical Education ‘’EmpowerAble’’

Proje No: 2024-1-LT01-KA220-SCH-000246848

Toplam Hibe: 250 000,00 EURO

Proje Geliştirme ve Koordinasyon ekibi olarak hazırlanan, AB ERASMUS KA220SCH kapsamında Litvanya Ulusal Ajansından tarafından başvurusu yapılan proje hibelendirilmiştir. Proje 24 ay sürecek olup, 4 AB ülkesi ile ASD'li (Otizm Spektrum Bozukluğu) öğrenciler için daha kapsayıcı, teknoloji tabanlı ve topluluk destekli bir beden eğitimi (PE) oluşturmayı amaçlamaktadır. Ardından, ASD'li öğrencilerle çalışan öğretmenlerin profillerini güçlendirmeyi ve bu öğrencilerin beden eğitimi derslerine katılımını teşvik ederek onları zihinsel ve fiziksel olarak sağlıklı tutmaları konusunda öğretmenlere rehberlik etmeyi hedeflemektedir.

Proje Aktiviteleri ve Çıktıları:

1. Otizmli Öğrencilerle Çalışan Öğretmenler için Müfredat Geliştirme
  2. Beden Eğitimi (PE) Etkinlikleri için 3D VR Mobil Uygulama Oluşturulması
  3. Otizmli Öğrencilerle Çalışan Öğretmenler ve Politika Yapıcılar için Politika Önerisi Geliştirme
  4. Öğretmenler, Veliler ve Otizmli Öğrenciler için Eğitim Faaliyetlerinin Pilot Uygulamasından oluşmaktadır.